Algemene voorwaarden

Versie 6, januari 2022

Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Lot Bouwes en op alle overeenkomsten tussen Lot Bouwes en consument. Deze algemene voorwaarden komen tot stand op het moment dat de consument het aanbod van Lot Bouwes aanvaart. Wanneer de consument een of meerdere producten van de webwinkel bestelt of wanneer de consument een dienst op maat van Lot Bouwes afneemt, gaan de consument en  Lot Bouwes een (aankoop) overeenkomst aan.
De consument heeft beschikking tot deze algemene voorwaarden via de website. Indien gewenst, kan Lot Bouwes deze algemene voorwaarde via email naar de consument toezenden. Hiervoor dient de consument Lot Bouwes via email te verzoeken de algemene voorwaarden toe te zenden.


Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam :          Lot Bouwes
Vestigingsadres :      Zweedsestraat 75B 3028 TN Rotterdam
Contact :                     Via het contactformulier
Telefoon :                    0626517173
Emailadres :               lotbouwes@live.nl
KvK-nummer :           70511756
BTW nummer:           NL002296632B18

Deze algemene voorwaarden betreffen 1. alle mensen die een aankoop doen bij Lot Bouwes in de webshop, via de mail of in fysieke vorm / alle mensen die een gepersonaliseerd product of gepersonaliseerde dienst bij Lot Bouwes afnemen, hierna te noemen de consument en 2. de eigenaar van www.lotbo.nl, Lot Bouwes.

Copyright

Tekst- en beeldmateriaal van deze website, de webshop en gepersonaliseerde producten -en diensten mogen alleen gebruikt worden met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Lot Bouwes. Lot Bouwes blijft ten alle tijde eigenaar en schrijfster van tekst en beeldmateriaal van deze website, de webshop en gepersonaliseerde producten -en diensten.

Wanneer de consument een gepersonaliseerd product en/of gepersonaliseerde dienst door Lot Bouwes laat maken, blijft deze ten alle tijde eigendom van Lot Bouwes. De consument mag dit gepersonaliseerde product en/of de gepersonaliseerde dienst alleen gebruiken nadat deze ervoor betaald heeft. De consument is ten alle tijden verplicht om Lot Bouwes te vermelden bij het delen van tekst en beeldmateriaal, tenzij de consument uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Lot Bouwes heeft gekregen voor het gebruiken hiervan voor visitekaartjes, uitnodigingen of ander persoonlijk drukwerk waarbij Lot Bouwes vind dat naamsvermelding niet nodig blijkt. De consument mag het gepersonaliseerde product of de gepersonaliseerde dienst alleen op social media zetten of delen met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Lot Bouwes en met vermelding van Lot Bouwes. Lot Bouwes behoudt het recht om de gepersonaliseerde producten en/of diensten in haar portfolio te delen.

Bestellen & Betalen

Wanneer de consument een bestelling in de webwinkel plaatst en kiest voor ‘afrekenen’ of wanneer de consument akkoord geeft op de offerte voor gepersonaliseerde producten -en/of diensten, gaat deze akkoord met de algemene voorwaarden van Lot Bouwes. De consument gaat dan een betaalverplichting aan met Lot Bouwes. De consument is dan verplicht om te betalen voor zijn of haar aankoop.

Bij deze webwinkel kun je betalen met IDEAL.

Voor gepersonaliseerde producten -en/of diensten ontvangt de consument van te voren een offerte van Lot Bouwes. Wanneer de consument akkoord geeft op deze offerte gaat de consument een betaalverplichting aan, die ook geldig blijft wanneer de consument niet op het eindproduct reageert. De consument wordt vriendelijk doch dringend verzocht binnen zeven dagen te reageren op de afgeleverde producten -en/of diensten.
Na het afleveren van gepersonaliseerde producten -en/of diensten, ontvangt de consument een factuur van Lot Bouwes. Deze factuur dient binnen 14 dagen betaald te worden door de consument onder vermelding van het factuurnummer. Deze factuur kan worden betaald via een directe bankoverschrijving.

Bij uitblijven van betaling binnen het betaaltermijn, is Lot Bouwes gerechtigd om (boete)rente in rekening te brengen.

Bedenken, retourneren en ruilen

Bij de aankoop van webwinkelproduct(en) heeft de consument de mogelijkheid deze binnen 14 dagen te ruilen / retourneren. Hier zijn uitzonderingen voor. Onder het kopje 'garantie en aansprakelijkheid' en het kopje 'uitsluiting van herroeping' kan de consument de uitzonderingen lezen.

De consument kan daarvoor contact opnemen met Lot Bouwes via het contactformulier op de website.
De bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product/ de producten.
De retourkosten zijn voor de rekening van de consument, mits anders overeengekomen.
De consument ontvangt retourinstructies en een retourformulier van Lot Bouwes via de mail.
Lot Bouwes heeft altijd het recht om een retourzending te weigeren of slechts een gedeelte van het aankoopbedrag te vergoeden wanneer het artikel dat de consument terug stuurt, niet in originele staat blijkt te verkeren.
Ook heeft Lot Bouwes het recht om een retourzending te weigeren wanneer het artikel niet binnen 14 dagen na ontvangst is geretourneerd door de consument.
Indien de consument binnen de vermelde termijn gebruik maakt van het herroepingsrecht en een bedrag heeft betaald, zal Lot Bouwes dit bedrag zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen terugbetalen.
Bij een retour betaalt Lot Bouwes de consument terug op de manier waarop de consument eerder betaald heeft.
Lot Bouwes behoudt zich het recht om te wachten met terugbetalen totdat zij het product terug heeft of de consument bewijst dat deze het product heeft teruggestuurd, afhankelijk van welk tijdstip eerst valt.

Wanneer de consument een gepersonaliseerd product of dienst door Lot Bouwes laat maken, heeft de consument het recht om de offerte die Lot Bouwes opstelt, te weigeren. Nadat de offerte en/of de digitale proef door de consument zijn geaccepteerd, heeft de consument niet langer het recht om zich te bedenken. Gepersonaliseerde producten -en/of dienstent kunnen niet geretourneerd of geruild worden.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig. Dit jaar gaat in op de datum van aanschaf. Na 1 jaar is de cadeaubon niet meer geldig, in verband met wijzigingen in kosten, wijzigingen in waarden en aanbod van producten. Dit geldt ook op cadeaubonnen die zijn aangeschaft voor een gedicht op maat.
Cadeaubonnen kunnen niet worden omgezet in geld.

Verzenden en levering

Lot Bouwes verzendt binnen Nederland en België.
Nadat Lot Bouwes een webwinkelbestelling van de consument heeft ontvangen, zal zij deze binnen drie werkdagen afronden, mits anders vermeld of overeengekomen.
Het merendeel van de producten van deze webwinkel wordt verzonden in een brievenbuspakket.
Ook wanneer de consument een enkele kaart met envelop wil bestellen, wordt deze in een brievenbuspakket verzonden. Op die manier is het pakket steviger en komt het veiliger aan bij de ontvanger.
De bestellingen die bij Lot Bouwes geplaatst worden, worden verzonden via Post NL of Fietskoeriers.nl
Meer informatie kun je vinden op de website van Fietskoeriers.nl en de website van Post NL.

Verzendkosten:

Verzendkosten voor een webwinkelbestelling worden berekend in de check out van het winkelmandje.
De verzendkosten kunnen per bestelling verschillen, afhankelijk van gewicht en formaat. Binnen de verzendkosten kan er een paar cent extra worden gerekend voor het gebruik van (brievenbus)doosjes.
Wanneer de consument een bestelling plaatst met een waarde van €75,00 of hoger, zijn de verzendkosten gratis voor de consument in Nederland. De optie 'gratis verzending' wordt dan mogelijk bij afrekenen.

Verzendkosten voor gepersonaliseerde producten -en/of diensten zijn afhankelijk van de wensen van de consument.
Meer informatie over verzenden vind je hier.

Garantie en aansprakelijkheid

Lot Bouwes doet er alles voor om goede en degelijke artikelen te leveren.
Houd er rekening mee dat zij zo veel mogelijk met gerecyclede materialen werkt. De materialen van de producten kunnen daardoor iets afwijken van de foto’s op de website en/of social media.
Lot Bouwes is niet aansprakelijk voor het verkleuren, slijten of andere gebreken die tijdens het gebruik van de artikelen op kunnen treden. Gebreken die ontstaan zijn door normale slijtage, gebreken die te wijten zijn aan de consument of kleurverschil van de producten vallen niet onder de garantie.

Dichtbundel Wezens is niet gelamineerd en heeft dus geen plastic afwerking. Dit kan als gevolg hebben dat de hoekjes van Wezens sneller slijten dan de consument van boeken gewend is. Lot Bouwes is hier niet aansprakelijk voor. Wanneer de consument een bestelling heeft geplaatst, gaat deze akkoord met de algemene voorwaarden. Lot Bouwes gaat ervanuit dat de consument de informatie over de hoekjes heeft gelezen. Ook bij de product omschrijving van Wezens (zie hier) wordt vermeld dat de hoekjes sneller kunnen slijten. Wanneer de consument dichtbundel Wezens retour wil sturen of wil ruilen, is het niet mogelijk wanneer dit een klacht omtrent het slijten van de hoekjes betreft aangezien Lot Bouwes de consument hierover heeft geïnformeerd voordat de aankoop geplaatst is.

Uitsluiting van herroeping

Uitsluiting van herroeping is van toepassing op gepersonaliseerde producten -en/of diensten die door Lot Bouwes speciaal gemaakt zijn op specificaties van de consument. Lot Bouwes zet zich in om bij gepersonaliseerde producten -en/of diensten zo goed mogelijk aan de wensen van de consument te voldoen. Lot Bouwes stuurt een offerte naar de consument via email. De consument kan deze accepteren of weigeren. Na acceptatie van de offerte gaat het proces in gang. Wanneer de consument daarvoor kiest is het mogelijk om een digitale proef te ontvangen alvorens deze akkoord gaat met het eindproduct. Na akkoord van deze proef en na akkoord van de offerte is het niet mogelijk om deze gepersonaliseerde producten -en/of diensten te retourneren.

Uitsluiting van herroeping is van toepassing op cadeaubonnen.

Uitsluiting van herroeping is van toepassing wanneer de consument Wezens wil retourneren of ruilen omdat de hoekjes snel slijten.
Dichtbundel Wezens is niet gelamineerd en heeft dus geen plastic afwerking. Dit kan als gevolg hebben dat de hoekjes van Wezens sneller slijten dan de consument van boeken gewend is. Lot Bouwes is hier niet aansprakelijk voor. Wanneer de consument Wezens heeft besteld en akkoord is gegaan met de algemene voorwaarden, gaat Lot Bouwes ervanuit dat de consument de informatie over de hoekjes heeft gelezen. Ook bij de productomschrijving van Wezens (zie hier) wordt vermeld dat de hoekjes sneller kunnen slijten. Wanneer de consument dichtbundel Wezens retour wil sturen of wil ruilen, is het niet mogelijk wanneer dit een klacht omtrent het slijten van de hoekjes betreft aangezien Lot Bouwes de consument hierover heeft geïnformeerd voordat de aankoop geplaatst is.

Annulering

Een (deel van een) webshop bestelling kan geannuleerd worden na betaling en voordat verzending plaats vindt. Het aankoopbedrag wordt binnen 14 werkdagen teruggestort op de rekening van de consument.

Gepersonaliseerde producten -en/of diensten kunnen niet geannuleerd worden na akkoord van de offerte die Lot Bouwes gemaakt heeft op basis van de specificaties van de consument. De consument is verplicht om te betalen wanneer deze akkoord is gegaan met de offerte van Lot Bouwes.

Klachten

Als de consument een klacht heeft over een gekocht artikel, heeft de consument de mogelijkheid om deze klacht naar Lot Bouwes te mailen. Bij voorkeur gebeurt dit via het contactformulier. Beeldmateriaal is hierbij gewenst, dan kan Lot Bouwes met de consument mee kijken naar een passende oplossing.
Lot Bouwes zet zich in om binnen zeven werkdagen contact met de consument op te nemen wat betreft de klacht.

Overmacht

Lot Bouwes heeft geen enkele verplichting tegenover de consument indien zij gehinderd is door overmacht.
Zij behoudt zich het recht om de overeenkomst te ontbinden. Lot Bouwes zal hier in dat geval een email over sturen naar de consument.
Onder overmacht worden o.a. verstaan: transportstagnatie, bedrijfsstoringen en het niet tijdig leveren van leveranciers.

Privacy

Lot Bouwes gebruikt persoonsgegevens alleen voor het verwerken van bestellingen. Persoonsgegevens van consumenten worden nooit doorgegeven aan derden.
Meer informatie hierover vind je in de privacyverklaring.

Prijzen

De prijzen van de producten in deze webwinkel van Lot Bouwes en prijzen van de verzending zijn inclusief BTW.
De prijzen in de offerte van gepersonaliseerde producten -en/of diensten zijn exclusief BTW, Lot Bouwes vermeldt in haar facturen de BTW apart.

Offertes en facturen

Wanneer de consument  gepersonaliseerde producten -en/of diensten bestelt, ontvangt deze eerst vrijblijvende informatie en/of een vrijblijvende offerte van Lot Bouwes. Wanneer de consument de offerte accepteert, gaan de consument en Lot Bouwes een overeenkomst aan.
De offerte heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders afgesproken. Na deze termijn vervalt de offerte. Nadat de consument akkoord gaat met de offerte, gaat het proces van de gepersonaliseerde producten -en/of diensten in gang. Wanneer er geen offerte gemaakt wordt, maar wel zwart op wit wordt overeengestemd dat Lot Bouwes gepersonaliseerde producten -en/of diensten zal maken in opdracht van de consument, gaan Lot Bouwes en de consument ook een overeenkomst aan. Er kan dan om een aanbetaling worden gevraagd. Wanneer er een een aanbetalingsfactuur wordt gemaakt, is de consument verplicht deze eerst te betalen voordat Lot Bouwes het maakproces van gepersonaliseerde producten -en/of diensten in gang zet. Bij uitblijven van aanbetaling is Lot Bouwes niet verplicht om het maakproces van  gepersonaliseerde producten -en/of diensten in gang te zetten. De aanbetalingsfactuur is een percentage van het totaalbedrag. Na het afleveren van gepersonaliseerde producten -en/of diensten, ontvangt de consument een tweede factuur met het resterende bedrag. De consument is  verplicht om Lot Bouwes na aflevering/afronding van gepersonaliseerde producten -en/of diensten, binnen 14 dagen te betalen, tenzij anders afgesproken.
Na ontvangst van de factuur, dient de consument deze binnen 14 kalenderdagen te betalen (tenzij anders afgesproken) onder vermelding van het factuurnummer. Wanneer de consument niet binnen het aantal afgesproken kalenderdagen betaalt, zal Lot Bouwes een herinnering sturen. Wanneer de factuur na 30 kalenderdagen nog steeds niet betaald is door de consument, heeft Lot Bouwes het recht om een boeterente door te voeren.
Wanneer de consument na het ontvangen van geleverde gepersonaliseerde producten -en/of diensten niets laat horen, blijft de betaalverplichting in stand. Lot Bouwes heeft het recht om alsnog een factuur te sturen en betaald te worden voor gepersonaliseerde producten -en/of diensten