Alle Dieptes

In alle dieptes is het donker maar ik val vanuit het licht

Alle dieptes is een boek over licht en donker, demonen en vrienden, vallen en klimmen. Maar vooral over het ontdekken van schoonheid in iets waar je in eerste instantie bang voor was.
In gedichten, teksten, foto’s en tekeningen wordt de binnenwereld van de diepte vertaald.
Het project is voortgekomen uit een gevoel van eenzaamheid en onbegrip. Het heeft als missie om het taboe dat op
depressie en somberheid ligt, te doorbreken.
De fotografie in het boek is verzorgd door Hanke Arkenbout. De gedichten, teksten, tekeningen en schilderingen zijn gemaakt door Lot Bouwes. Bekijk hier de trailer, gemaakt door Aline Bouma:

Nu verkrijgbaar

Doormiddel van dit boek wil ik laten zien dat dit soort gevoelens niets zijn om je voor te schamen, maar dat er juist hele mooie en belangrijke dingen uit voort kunnen komen. Ik wil mensen hiermee uitnodigen om open te zijn over hun gevoel. Of dat nu positief of negatief is.

‘Dit is een sprong in het diepste.
In alles dat een mens niet van zichzelf wil in zien.
Gesloten deuren worden heropend en oude wonden worden open gekrabt.
Om zo een lichter mens te worden.
Wanneer we alles van onszelf accepteren, alle kanten laten zien, zijn we puur.
Alle Dieptes heeft mij in laten zien dat het monster dat diep van binnen zit, niet lelijk is.

In alle dieptes is het donker maar ik val vanuit het licht.’

Aan dit project werkten mee: Hanke Arkenbout , Aline Bouma , Mevrouw Knot , Trudy Dorrepaal , en Lot Bouwes

Alle dieptes is een hardcover kunstboek.
Het binnenwerk is gedrukt op 120 grams Munken Lynx papier. Dit is ongestreken papier met een natuurlijke uitstraling.
Dit papier heeft het FSC keurmerk, het EU Ecolabel een een PEFC certificering.
Alle Dieptes is 2 cm dik, bevat 192 pagina’s en meer dan 50 gedichten.

Binnenwerk: 120 grs. Munken Lynx rough
Schutbladen: 140 grs. sirio color nero
Bandpapier: 120 grs. wibalin natural white

Afmetingen: 17 x 24 cm
Verschenen: november 2018
Nederlandstalig.
ISBN : 979-90-826359-1-1

Nu verkrijgbaar

11 beoordelingen voor Alle Dieptes

 1. vanderkampsuzanne

  Een heel mooi, intens en inspirerend boek. Het brengt je naar de meest donkere plekken en dat gaf mij het gevoel van erkenning en herkenning. De foto’s zijn erg mooi en raakte mij. Het is een boek waar ik in bleef lezen en die ik, nu ik het uit heb, zo nu en dan weer even uit de kast pak om te bladeren en te lezen op momenten dat ik het nodig heb.

 2. Bernice de Wind

  Dit boek is zo intens. Je wordt meegezogen naar het allerdiepste. Daar waarvan je niet wist dat het bestond. Een binnenwereld die rauw, zwart en zo pijnlijk is maar waar licht kan schijnen. Ik vind het mooi om te zien dat er zoveel herkenning is aan mijn strijd van binnen. De woorden die pijn doen, zwaar zijn, dat Lot ze voor zichzelf de wereld heeft laten zien. Heel waardevol en mooi om in je huis te hebben om er zo nu en dan in te Lezen.

 3. Suzanna

  Wat een fijne, rauwe en eerlijke woorden. Het is een boek dat je leest, weglegt, en af en toe weer even erbij pakt om doorheen te bladeren. Prachtig vormgegeven ook!

 4. Renee

  Wat een prachtig mooi boek. Fijn papier dat uitnodigt om te voelen, te lezen, te bladeren. Pracht fotografie die echtheid, puurheid uitstraalt. Echte woorden, met rauwheid, herkenbaarheid, eerlijkheid en vooral veel liefde voor donker en licht. Voor mij een boek dat je regelmatig pakt. Letterlijk en figuurlijk…

 5. Yana

  Lot beschrijft in Alle Dieptes gevoelens die zo menselijk zijn maar waar we bijna niet over durven praten. Het geeft dit een prachtig plekje. De manier waarop ze dit verwoord is bijna sprookjesachtig, maar de herkenning is groot. De vormgeving van dit boek is ook echt heel mooi, echt een kunststukje om in mijn kast te hebben. Rauw, bloot, open, menselijk en prachtig.

 6. Nathalie

  Woorden schieten tekort om te beschrijven wat dit boek voor me betekent. Lot weet me in het diepst van mijn kern te raken en geeft woorden aan gevoelens die voor iedereen herkenbaar zullen zijn op een bepaald punt/meerdere punten in hun leven. De herkenning geeft troost, wetende dat je niet alleen door dit soort processen gaat, ook als dat misschien zo voelt. Dat is het mooie aan woorden en beelden, ze kunnen werken als pleisters op je wonden. Dat is zo waardevol! Verder is het boekje prachtig vormgegeven. De foto’s zijn zo’n mooi verlengde van haar woorden. Dit boek komt van heel diep en is met zoveel liefde en toewijding geschreven en gemaakt. Dat voel je. Lot, je bent een prachtmens en ik ben je dankbaar.

 7. Hanke

  Okee ik ben misschien ietwat bevooroordeeld maar wat is dit een prachtig project geworden. Er zit zo intelbaar veel liefde in, elk woord, elke letter, elke pagina. Een hele mooie manier om vorm te geven aan donkere gevoelens (die iedereen heeft, anders liegen ze!) en je hebt het ongelofelijk knap gedaan.

 8. Jessey-Joy

  Oh wat een immens prachtig project. Puurheid, rauwheid, eerlijkheid, diepte, schoonheid maar ook juist niet.
  Een boek wat direct een ingang heeft op je kwetsbaarheid. Echt geweldig…..

 9. Marrit

  Prachtig boek. Nog maar een paar weken in huis, maar nu al op vele momenten het erbij gepakt. Door de verschillende fases in het boek is het (voor mij) vaak toepasbaar. Soms om er heerlijk in te lezen, maar soms ook om er steun uit te halen.

 10. Kristien

  Dit boek heeft me tot het diepste van mijn wezen geraakt. Het geeft woorden aan gevoelens en emoties die ik zelf niet kan verwoorden. Ik voel me gezien en gehoord omdat het aansluit bij hoe ik me voel. Het boek is prachtig met de woorden van Lot, de foto’s en vormgeving. Als vriendin van Lot ben ik zo onwijs trots op hetgeen dat ze hiermee op de wereld neergezet heeft. Het proberen onder de aandacht te brengen van depressie en hoe dit ervaren wordt, het stigma dat er nog steeds op rust. Trots ben ik, dat Lot zich ondanks alles staande heeft weten te houden en tot dit project gemaakt heeft. Heel veel liefde voor joy Lot en zo onwijs bedankt voor het maken van dit boek!

 11. Silke

  Wat een mooi boek! Met elke bladzijde zie je hoeveel tijd en liefde er in gestoken is. Ik ben een trotse zus

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *