Duurzaamheid

Met mijn teksten en gedichten probeer ik taboes te doorbreken. Ik wil onderwerpen aansnijden die niet snel bespreekbaar zijn om zo ruimte te maken voor acceptatie en verzachting. Omdat transparantie en eerlijkheid zulke belangrijke onderwerpen voor me zijn, wil ik ook open zijn over de materialen en omstandigheden van mijn producten.

Mijn boeken laat ik drukken door drukkers die duurzaamheid voorop hebben staan, ieder boek is een stukje duurzamer.  Mijn laatste boek is gedrukt bij Cassochrome in België. Deze drukkerij maakt gebruik van zonnepanelen en gezuiverd regenwater. Zij gebruiken lokaal papier zodat er minder transport nodig is. Het papier dat zij voor hun drukwerk gebruiken wordt gefabriceerd in Europa en heeft het FSC keurmerk: voor elke boom die wordt gebruikt, worden er twee snelgroeiende bomen terug geplant.
De inkt is ecologisch. Zelfs de bladen die tussen de drukvellen zitten, krijg ik mee naar huis om het boek in te verpakken. Dit alles zorgt ervoor dat het milieu niet beschadigd wordt met de productie van mijn boeken.

De kaarten die ik verkoop worden door een printshop bedrukt op Mohawk paper. Deze printshop bevindt zich in Nederland waardoor weinig transport nodig is,  en werkt 100% chemisch vrij. Mohawk papier is gemaakt van gerecyclede materialen en heeft het FSC keurmerk.

De doosjes die ik bij gedichten op maat lever, zijn gemaakt door Treasurebox. Hij heeft een op maat gemaakt doosje voor me ontworpen en produceert deze zelf in Gouda.

De kristallen die ik verkoop selecteer ik op kwaliteit en grootte. Ze moeten natuurlijk wel in de lichtdrager doosjes passen :)
Zij voldoen aan strenge importregels en hebben het FSE en het CITES certificaat. Er komt geen kinderarbeid aan te pas.


Vertellen van verhalen


Heb je verder vragen? Neem dan contact met mij op.