Gedicht voor Lovely Lane

Dit was misschien wel één van de meest bijzondere opdrachten die ik heb gekregen.
Nadat ik een middag model mocht staan voor een fotoshoot in het huis van Marije, vroeg ze me om een gedicht te schrijven over het gevoel dat ze met haar kledingmerk uit wil stralen. Ik ben groot fan van Marije, die met haar zachte merk Lovely Lane niet alleen de mooiste kledingstukken produceert, maar dat ook nog eens doet vanuit een duurzaam oogpunt.
Ze werkt samen met Atelier Made Here, waar kledingmakers met een verleden eerlijk betaald worden. Lovely Lane maakt gebruik van de meest zachte stoffen die zo fijn aanvoelen dat je mooiste jurk net een pyjama is. Je wilt er eigenlijk gewoon nooit meer uit!
Marije laat zich inspireren door rolmodellen uit de jaren 70, vintage en nostalgie.

Mijn eerste Lovely Lane jurk kocht ik in 2018, als afstudeercadeautje voor mezelf. Inmiddels heb ik twee van haar jurken, een blouse en een waistcoat. Het zijn kledingstukken die ik mijn hele leven lang nog kan dragen en waar ik me super mooi in voel.
En ik weet dat veel vrouwen zich fantastisch voelen in haar kleding.
Toen Marije me vroeg een gedicht te schrijven, vloeide dat er snel en gemakkelijk uit. Want het gevoel dat haar kleding me geeft in woorden vatten, dat vond ik niet lastig. Het is geschreven vanuit de jurk en met het gedicht heb ik geprobeerd duidelijk te maken dat er veel verhalen achter een kledingstuk zitten.
Marije maakt zich sterk voor slowfashion en fairfashion. Met haar merk biedt ze een tegenbeweging tegenover grote ketenen die snelle veranderende collecties hebben en hun kleding ver weg laten maken. Lovely Lane is traag, duurzaam, met eerlijke prijzen en eerlijke omstandigheden.
Kernwoorden voor dit gedicht zijn: zachtheid, vrouwelijkheid, rondingen, eerlijk, langzaam, blote benen, sierlijk, krachtig.

Heb je ook interesse in een gedicht op maat?

Ik schrijf voor uitvaarten, jubileums, huwelijken, verjaardagen en meer. Regelmatig schrijf ik voor merken en bedrijven. Een gelaagde tekst als bedankje, een alomvattend gedicht zodat de klant weet wat het bedrijf doet, een sfeerimpressie, bij mij ben je aan het juiste adres. Geen onderwerp is mij te gek dus schroom niet om contact met mij op te nemen en vrijblijvende informatie aan te vragen. Ook als cadeau kan het heel bijzonder zijn om een persoonlijk gedicht te laten schrijven.

Mijn manier van werken is rustig, fijngevoelig en persoonlijk. Ik schrijf verdiepende gedichten en teksten met betekenis. Ik neem de tijd en zorg met gerichte vragen dat ik bij de kern kom van waar jouw gedicht over zal gaan.
Je kunt kiezen uit twee pakketten die je hier kunt vinden. Een gedicht op maat is helemaal persoonlijk voor jou geschreven. Je krijgt dus altijd een uniek product naar wens.
Lees hier alle informatie en bekijk hier andere voorbeelden van gedichten op maat. Recensies kun je hier lezen.