Bruiloft Ivar & Lot

Ivar & Lot

Dankzij deze uitnodiging transformeerde mijn carrière als maker binnen een maand van schrijver naar illustrator, sprookjesverteller en alles waar ik van droomde. Nadat ik deze illustraties op social media deelde, ontplofte mijn inbox met vraag naar meer illustraties.

Op 1 november 2019 vroeg Ivar mij ten huwelijk. Kort daarna kwam corona om de hoek kijken en wisten we heel lang niet wat de mogelijkheden zouden zijn voor een volledige bruiloft. Wat we wél zeker wisten, was dat we het liefst een weekend lang onze liefde zouden vieren. We wilden niet zomaar een dag trouwen, we wilden iedereen de mogelijkheid geven om te blijven slapen. Een sfeer neerzetten die bij ons past en iedereen verwennen met een weekend vol liefde. En omdat we gek zijn op kamperen, kregen we het idee voor een relaxte campingbruiloft.
Door corona hadden we veel tijd om te bespreken en met elkaar te delen hoe we dit weekend voor ons zagen. Daarom is de uitnodiging zo uitgebreid geworden. We wilden heel graag stil staan bij de voorbereiding en het sprookjesachtige sfeertje waar we allebei zo van houden.

Na een tijd zoeken kwamen we op camping Hartje Groen in Schaijk terecht. Daar is een groepsaccommodatie waar in totaal 50 mensen in passen. We wilden graag in 2021 trouwen en het enige weekend dat nog kon, was dat van 8,9 en 10 oktober. Toen we geboekt hadden, begon ik de locatie na te tekenen. De Save the date heeft uiteindelijk 5 verschillende versies gehad en ik heb het vuur 3 keer opnieuw getekend voordat we allebei tevreden waren. leuk weetje: in het originele ontwerp had ik eigenlijk Ivar en mezelf nagetekend in plaats van een vuur. Dat vonden we uiteindelijk niet sfeervol genoeg.
De Save the Date verpakten we in een envelop met sterren en iedere gast kreeg er zelfontworpen stickers bij.

Na de Save the Date volgde de daadwerkelijke uitnodiging. Ons oorspronkelijke idee was om zelf tarotkaarten te ontwerpen die ieder bij een thema van het weekend pasten. Zo wilden we aparte kaartjes maken voor overnachten, de ceremonie, het eten etc.
Tarotkaarten zijn het niet geworden maar het idee van losse kaartjes voor ieder onderdeel bleef bestaan. Als laatste maakte ik een plattegrond van de trouwlocatie en om er een geheel van te maken kozen we voor pocketfold enveloppen.
Dat was ook nog best een opgave want ik had alles laten drukken op een formaat waar geen kant en klaar pocketfold enveloppen van bestaan. Uiteindelijk hebben we alles zelf gesneden en geplakt, helemaal op maat voor onze uitnodigingen.

Na de uitnodiging begon het ontwerpen van de styling en invulling voor de bruiloft. De kleuren en sfeer die ik had getekend, werden het uitgangspunt van alles. Van de bloemen tot de lampjes, alles was in stijl van de illustraties en zoveel mogelijk deden we zelf. Want dat past immers ook bij een campingbruiloft: eigen knutsels. Die illustraties kwamen weer vanuit alles dat Ivar en ik belangrijk vinden: gezelligheid, warmte, een relaxte omgeving, ongedwongenheid.
Doordat we zoveel zelf deden (kleedjes van de kringloop, bierflesjes als vazen, oude jampotjes als kandelaars, handbeschilderde dennenappels, etc.) werd het weekend helemaal ons. De uitnodigingen hebben we zelf bij (bijna) iedereen rondgebracht. We hebben alleen de mensen uitgenodigd waar we ons écht comfortabel bij voelen. Dankzij die beslissing werd dit een enorm veilig en fijn weekend waarin iedereen in een liefdesbubbel zat. Mensen kwamen met tenten en anderen sliepen in huisjes. Het was in 1 woord geweldig!

Ook de leveranciers die ons hebben geholpen met deze dag, hielden de sfeer van de uitnodiging aan.
Fotograaf Aline Bouma heeft de sfeer heel goed over weten te brengen.
De styling hebben we zelf verzorgd. We werden hierbij geholpen door Happy Vintage, die een mooie basis voor ons creëerde en waar we spulletjes van huurden die we zelf niet hadden.
Mijn boeket, haarstukje, de corsage van Ivar en de corsages voor mijn neefje en nichtje, zijn gemaakt door Suus.
De taarten werden gemaakt door onze vriendin Rowan die alles dat we lekker vinden heeft gebakken.
De vlaggetjes heb ik laten maken door Vlagsels van overgebleven stoffen.
De ringen zijn gemaakt door Fleur Caroline, waar Ivar ook mijn verlovingsring heeft laten ontwerpen.
Onze babs was Linda Trouwt.
Ivar’s pak komt van Suit Supply en mijn jurk van de outlet in Rotterdam.
Mijn oorbellen zijn op maat gemaakt door Usha Macrame.
De catering werd verzorgd door Camping Hartje Groen, Maashorst catering en mijn lieve moeder die een hele rijsttafel heeft gemaakt.