Mijn verhaal

Lot Bouwes

Ik ben Lot Bouwes, een schrijver en illustrator. Samen met mijn man Ivar, ons zoontje Juka en kat Pim woon ik in een huis dat uitpuilt van de boeken, planten en wierookstokjes.
Dankzij mijn achtergrond als kunstzinnig therapeut, weet ik hoeveel waarde kunst kan hebben op je mentale gesteldheid. Met mensen werken doe ik heel graag omdat iedereen weer een ander verhaal te vertellen heeft. Het is mijn missie om die verhalen neer te zetten in mooie beelden en symbolische teksten.

Ik ben gek op  alles dat mystiek en doordacht is want al mijn hele leven word ik enorm geïnspireerd door verhalen, mooie teksten en mysterie. Met boekenkasten vol sprookjes en een achtergrond op de vrije school, kon het niet anders dan dat ik zelf ook verhalenverteller zou worden.
Schrijven doe ik al jaren lang. Sinds 2014 schrijf ik boeken en persoonlijke gedichten op maat. Daarnaast illustreer ik sprookjes en af en toe ontwerp ik ook een symbolische tatoeage. Mijn hele website staat vol met magie en producten die ik zelf geschreven, ontworpen, gemaakt en bedacht heb. Ik wil een klein wereldje neerzetten bij ieder pakketje dat ik inpak.  Het leukste onderdeel van mijn werk vind ik het neerzetten van volledige projecten. Het afleveren van een gedicht op maat bijvoorbeeld. Het liefst maak ik er een hele beleving van om het uit te pakken en te ontvangen.
Bij interesse in een gedicht of illustratie op maat kun je het beste contact met me opnemen via het contactformulier.

Wezens Alle Dieptes Enea"

Ik schrijf gedichten op maat 
Over de jaren heb ik ongelooflijk mooie verhalen gehoord van mensen die ik mocht omzetten in waardevolle gedichten. Dit werk is het meest bijzondere dat ik ooit heb mogen doen, omdat al veel mensen hun meest persoonlijke verhalen met me hebben gedeeld. Ik schrijf voor uitvaarten, jubileums, huwelijken, geboortekaartjes, verjaardagen en nog veel meer. Daarnaast kunnen ook bedrijven mijn service gebruiken. Zo heb ik met sieradenmerk James & Co samengewerkt aan Story Cards en schreef ik voor Lovely Lane een branding gedicht.

Ik schrijf boeken 
In 2014 kwam mijn eerste dichtbundel Wezens uit. In 2016 ben ik weggegaan bij mijn uitgever en heb ik dat boek opnieuw uitgebracht in eigen beheer. Zodat het een volledig duurzaam boek kon worden. Twee jaar later ontstond Alle Dieptes, een hardcover kunstboek over depressie. Mijn nieuwste boek is Enea - nooit meer jaloers. Een boek over de liefde, monogamie en zelfrespect.
Het blijft niet bij schrijven. Ook de vormgeving, opmaak en alles wat erbij komt kijken, doe ik zelf. Zo kan ik ervoor zorgen dat mijn producten helemaal aansluiten bij wat ik in mijn hoofd heb.

Ik illustreer sprookjes 
Dat doe ik in opdracht, voor de webshop en ook voor het magazine Slot Sofenstein. Met pastelkrijt, dromerige muziek en heel veel geduld ontstaan de sprookjes midden in mijn woonkamer. Mijn hele eettafel zit vol vlekken die er nooit meer uitgaan en dat vind ik fantastisch omdat die vlekken ook weer honderden verhalen vertellen.

Meer lezen?