Persoonlijke gedichten

Ik word vaak benaderd met de vraag of ik een gedicht voor iemand wil schrijven. Soms als cadeau, soms voor een bedrijf of gelegenheid. Maar de leukste opdracht vind ik een gedicht schrijven voor iemand die er graag een voor zichzelf wil hebben. Gewoon zomaar, om te zien hoe een ander hen omschrijft. Om hun kracht en uitdaging onder woorden te brengen. Om zichzelf een stukje liefde te geven. 

De allereerste gedichten op maat schreef ik in 2015. Voor mijn vriendinnen Sam en Rowan. Hun moeder had mij benaderd met de vraag of ik een gedicht kon maken over hoe zij hen zag en over hoe ik hen zag. Deze gedichten zijn voor mij zo waardevol geworden dat ik er kaartjes van heb gemaakt die nu in de webshop te koop zijn (uiteraard met toestemming van degenen waarover zij gaan!). Het gedicht Tenen schreef ik voor Sam, over keuzes maken. Het gedicht Draai was voor Rowan, over het bewandelen van je eigen pad. Deze gedichten zijn het begin geweest van wat ik nu wekelijks doe: het verhaal van iemand vertellen in dichtvorm. 

Omdat ik zoveel mooie gedichten heb mogen schrijven, deel ik graag een handjevol opdrachten die ik heel bijzonder vond. 


Jurken met een verhaal

Een gedicht voor Nama Nama, een bruidsboetiek met fairtrade vintage trouwjurken. Nathalie benaderde mij nadat we elkaar hadden ontmoet tijdens een netwerkbijeenkomst. Ik mocht langs komen bij haar boetiek, een prachtige plek in Thorn. Zij wilde graag dat ik een gedicht zou schrijven voor haar boetiek.
Het werd een gedicht geschreven vanuit haar bruidsjurken. Alle jurken van Nathalie zijn fairtrade geproduceerd, antiek of vintage. Het grootste deel van haar collectie is dus al gedragen. Het zijn jurken van tussen 1900 en 1970. Ontzettend bijzondere jurken met een verhaal. Later gebruikte Nathalie het gedicht ook voor haar eigen ontwikkeling. Haar eigen verhaal van licht en vrede. Zij liet een film maken door Chapter 20, waarin zij het gedicht voordraagt op haar eigen manier. Bekijk de film hier

Ik draag verhalen met mij mee
de stemmen van godinnen in mijn stof verweven. 
En de handen die mij maakten willen liefde geven, 
scheppen licht en vrede. 
Ik vertel ook jouw verhalen 
over liefde die mag stralen. 
Over kracht en over pijn. 
Alle mensen die vertalen 
over alles dat we zijn. 

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. :)