Mijn verhaal

Ik ben Lot

Ik ben Lot. Een schrijver, illustrator en verhalenverteller. Ik woon samen met mijn man Ivar en onze kat Pim in Rotterdam West. In een huis dat uitpuilt van de boeken, planten en wierookstokjes.
Ik ben gek op  alles dat mystiek en doordacht is. Al mijn hele leven word ik enorm geïnspireerd door verhalen, mooie teksten en symboliek. Met boekenkasten vol sprookjes en een achtergrond op de vrije school, kon het niet anders dan dat ik zelf ook verhalenverteller zou worden.
Schrijven doe ik al jaren lang. Sinds 2014 schrijf ik boeken en gedichten op maat. Daarnaast illustreer ik sprookjes en af en toe ontwerp ik een symbolische tatoeage. Mijn hele website staat vol met magie en producten die ik zelf geschreven, ontworpen, gemaakt en bedacht heb. Ik wil een klein wereldje neerzetten bij ieder pakketje dat ik inpak. Naast mijn gedichten en illustraties verkoop ik bijvoorbeeld ook lichtdragers. Dit zijn kristalpakketjes met gedichten over de werking van de kristallen. Wanneer je zo'n lichtdrager bestelt krijg je een universumpje in je brievenbus. Het leukste onderdeel van mijn werk vind ik het neerzetten van volledige projecten. Het afleveren van een gedicht op maat bijvoorbeeld. Ik maak er een hele beleving van om het uit te pakken en te ontvangen.

Over alles dat ik creëer denk ik tien keer na zodat het helemaal klopt. Zo heb ik al mijn boeken volledig zelf ontworpen en uitgegeven zodat ik alles kon bepalen. Van papierkeuze en bindwijze tot inkt en lettertype. Duurzaamheid is een belangrijk aspect van mijn werk. De drukkerijen met wie ik samenwerk zijn milieubewust en maken gebruik van o.a. zonnepanelen en gerecycled regenwater. Alle bestellingen worden verzonden via Fietskoeriers.

Bij interesse in een gedicht of illustratie op maat kun je het beste contact met me opnemen via het contactformulier.

Ik vertel mijn verhaal in een andere taal. Ik maak er een sprookje van zodat niemand het lezen kan.
Lot Bouwes

Ik schrijf gedichten op maat 
Over de jaren heb ik ongelooflijk mooie verhalen gehoord van mensen die ik mocht omzetten in kostbare gedichten. Dit werk is het meest bijzondere dat ik ooit heb mogen doen. De liefste mensen hebben hun meest persoonlijke verhalen met me gedeeld. Ik schrijf voor uitvaarten, jubileums, huwelijken, geboortekaartjes, verjaardagen en nog veel meer. Ook bedrijven kunnen mijn service gebruiken. Zo heb ik met sieradenmerk James & Co samengewerkt aan Story Cards en schreef ik voor Lovely Lane een branding gedicht.

Ik schrijf boeken 
In 2014 kwam mijn eerste dichtbundel Wezens uit. In 2016 ben ik weggegaan bij mijn uitgever en heb ik dat boek opnieuw uitgebracht in eigen beheer. Zodat het een volledig duurzaam boek kon worden. Twee jaar later ontstond Alle Dieptes, een hardcover kunstboek over depressie. Mijn nieuwste boek is Enea - nooit meer jaloers. Een boek over de liefde, monogamie en zelfrespect.
Het blijft niet bij schrijven. De vormgeving, opmaak en alles wat erbij komt kijken, doe ik zelf. Zo kan ik ervoor zorgen dat mijn producten helemaal aansluiten bij wat ik in mijn hoofd heb. Het schrijven heeft me veel gebracht. Sinds 2022 werk ik voor De Schooldichter, om dichtles te geven aan kinderen op basisscholen door heel Rotterdam.

Ik illustreer sprookjes 
Met pastelkrijt, een Efteling playlist en heel veel geduld ontstaan de sprookjes midden in mijn woonkamer. Mijn hele eettafel zit vol vlekken die er nooit meer uitgaan en dat vind ik fantastisch. Die vlekken vertellen namelijk ook weer honderden verhalen.

En wie ben jij? Mag ik jouw verhaal ook vertellen?
Meer lezen?