Over Lot

Ik ben Lot

Ik ben Lot, een 24 jarige schrijver uit Rotterdam.
Ik schrijf gedichten, verhalen en sprookjes. Vanuit mijn fijne huis of op andere mooie plekken, het liefst in de natuur, ontstaan woorden in mijn hoofd die ik samen voeg. De wereld inspireert me. Mooie mensen, dieren en natuur zijn een grote bron van inspiratie voor mijn schrijfsels. Maar ook minder fijne dingen uit ik graag in woorden.
Ik schrijf om te voelen en verwerken, om alles uit me te krijgen. Ik deel het omdat de woorden anders terugketsen en weer bij me binnen komen. Wanneer ik mijn gedichten en teksten met de wereld deel, voelt het alsof een stukje van mijn ziel ook in iemand anders leeft. Zo raak ik andere mensen en zo raken zij mij. Daarom zie ik schrijven als een kunstvorm. Ik geloof dat wij door kunst verbonden kunnen raken. Door elkaar te inspireren, kunnen wij van elkaar en onszelf leren en uiteindelijk dichterbij onszelf komen. Ik geloof daarom dat gedichten openingen naar het hart van mensen zijn. En daarom schrijf ik zo graag.
In december 2016 heb ik in eigen beheer mijn dichtbundel Wezens uitgegeven. Wezens bestaat uit 50 biografische gedichten en kleine illustraties met ieder een verborgen boodschap. De foto's in Wezens zijn gemaakt door Hanke Arkenbout. Zij heeft ook alle foto's gemaakt die op mijn website staan. Ik voel me thuis in de sfeer die de foto's uitstralen en dat is precies de sfeer waaruit mijn gedichten ontstaan.
De oprechtheid en puurheid vind je terug in mijn werk. Maar de waarheid is altijd verstopt tussen de woorden. Als je goed leest en je hart opent, kun je de kern vinden.Wezens

2014

In 2014 ontstond het verlangen om mijn gedichten de wereld in te brengen. Ik werd dat jaar 21 en dat vond ik een mooie 'volwassen' leeftijd om een boek uit te geven. Mijn biografische gedichten had ik verzameld vanaf mijn 14e en ik begon te filteren welke gedichten het belangrijkst voor mij waren en welke ik met de wereld zou willen delen. Het resultaat was een kleine bundel van 50 gedichten: Wezens
Naarmate steeds meer mensen Wezens lazen en mijn gedichten echt naar buiten kwamen, groeide en veranderde ik. Ik wilde oprechter laten zien hoe mijn binnenwereld eruit zag.

2016

In 2016 besloot ik om mijn bundel opnieuw uit te geven, in eigen beheer, op een manier die beter bij mij paste. Zo ontstond een boek met mijn gedichten in combinatie met de fotografie van Hanke. Deze versie van Wezens past heel goed bij me. Het boek heeft een natuurlijke uitstraling door het speciale papier waarop het gedrukt is en de foto's van Hanke vertellen hun verhaal samen met mijn gedichten en illustraties.

2016
88
2014
47


Ik vertel mijn verhaal in een andere taal. Ik maak er een sprookje van zodat niemand het lezen kan.
Lot Bouwes
In alle dieptes is het donker maar ik val vanuit het licht
Lot Bouwes
Ooit zullen wij de krijgers zijn en laten wij de draken die in ons opgesloten zijn in vuur en vlam ontwaken
Lot Bouwes