Over Lot

Ik ben Lot

Ik ben Lot, een 25 jarige schrijver uit Rotterdam.
Ik schrijf gedichten, korte verhalen en sprookjes. Op mooie plekken, het liefst in de natuur, ontstaan woorden in mijn hoofd die ik samen voeg. De wereld inspireert me. Mooie mensen, dieren en natuur zijn een grote bron van inspiratie voor mijn schrijfsels. Maar ook minder fijne dingen uit ik graag in woorden.
Ik schrijf om te voelen en verwerken, om alles uit me te krijgen. Ik deel het omdat de woorden anders terugketsen en weer bij me binnen komen. Wanneer ik mijn gedichten en teksten met de wereld deel, voelt het alsof een stukje van mijn ziel ook in iemand anders leeft. Zo raak ik andere mensen en zo raken zij mij. Daarom zie ik schrijven als een kunstvorm. Ik geloof dat wij door kunst verbonden kunnen raken. Door elkaar te inspireren, kunnen wij van elkaar en onszelf leren en uiteindelijk dichterbij onszelf komen. Ik geloof daarom dat gedichten openingen naar het hart van mensen zijn. En daarom schrijf ik zo graag.
In 2016 kwam mijn dichtbundel Wezens uit en in november 2018 verscheen het nieuwe boek Alle Dieptes. Voor deze boeken heb ik samengewerkt met  Hanke Arkenbout. Zij heeft ook alle foto's gemaakt die op mijn website staan. Ik voel me thuis in de sfeer die de foto's uitstralen en dat is precies de sfeer waaruit mijn gedichten ontstaan.
De oprechtheid en puurheid vind je terug in mijn werk. Maar de waarheid is altijd verstopt tussen de woorden. Als je goed leest en je hart opent, kun je de kern vinden.Boeken

Wezens

In 2014 ontstond het verlangen om mijn gedichten de wereld in te brengen. Ik werd dat jaar 21 en dat vond ik een mooie 'volwassen' leeftijd om een boek uit te geven. Mijn biografische gedichten had ik verzameld vanaf mijn 14e en ik begon te filteren welke gedichten het belangrijkst voor mij waren en welke ik met de wereld zou willen delen. Het resultaat was een kleine bundel van 50 gedichten: Wezens
Deze dichtbundel kwam in 2014 voor het eerst uit als klein pocket boekje. In 2016 gaf ik Wezens officieel uit, in eigen beheer. Het werd een mooie bundeling, gedrukt op bijzonder papier en met foto's van Hanke Arkenbout.

Alle Dieptes

In november 2018 kwam Alle Dieptes uit. Een kunstboek vol gedichten, teksten, schilderingen en opnieuw foto's van Hanke. Aan dit boek werkte naast Hanke ook meer jonge makers mee. Aline Bouma maakte een film voor bij het boek en Mevrouw Knot ontwierp een logo dat op de rug van het boek is gekomen. Alle Dieptes werd gefinancierd via een crowdfunding, waardoor ik meer bereik kreeg met mijn gedichten.

Alle Dieptes
88
Wezens
47


Meer lezen?