Mijn verhaal

Ik ben Lot

De wereld inspireert me. Mooie mensen, ontmoetingen en natuur zijn een grote bron van inspiratie voor mijn werk. Maar ook minder fijne dingen uit ik graag in woorden.
Ik ben gevoelig voor geuren, geluiden en de stemming van mensen. Het liefste vang ik die waarnemingen in gelaagde gedichten.
Ik schrijf om te voelen en verwerken, om alles uit me te krijgen. Ik deel het omdat de woorden anders terug ketsen en weer bij me binnen komen. Wanneer ik mijn gedichten en teksten met de wereld deel, voelt het alsof een stukje van mijn ziel ook in iemand anders leeft. Zo raak ik andere mensen en zo raken zij mij. Daarom zie ik schrijven als een kunstvorm. Ik geloof dat wij door kunst verbonden kunnen raken. Door elkaar te inspireren, kunnen wij van elkaar en onszelf leren en uiteindelijk dichterbij onszelf komen. Ik vind dat poëzie een openingen is naar het hart van mensen. 
Het delen van woorden en gedachten is waardevol en ik ben van mening dat ieder mens het verdient om eerlijk en open te kunnen zijn.
Mijn missie is dus ook om altijd open te blijven. Over alles. Ik wil mensen hierin helpen en begeleiden. Ik schrijf dan ook voor bruiloften, uitvaarten en andere belangrijke momenten in het leven. Ook heb ik twee boeken geschreven die de naakte waarheid vertellen: Wezens en Alle Dieptes.
Openheid, authenticiteit en puurheid zijn naar mijn mening de belangrijkste eigenschappen die een mens kan hebben.In 2014 bundelde ik mijn gedichten voor het eerst in 'Wezens', een kleine bundel met 50 korte gedichten.
Dit was het begin van mijn schrijfcarrière. Na Wezens volgden meerdere kaarten collecties, een tweede boek en een kristallen lijn. Dit is allemaal uitgegroeid tot een website vol gedichten en een bedrijf waarvoor ik de leukste opdrachten ooit aan mag nemen!
Inmiddels schrijf en werk ik namelijk niet meer alleen voor mezelf.
Ik werk in opdracht voor zowel bedrijven als particulieren. Ik heb teksten gemaakt voor bedankkaartjes, memoires, uitnodigingen, geboortekaartjes, websites, etc.
De opdracht die ik het meeste krijg, is het schrijven van een gedicht op maat , een persoonlijk gedicht vol betekenis.
Wat ik daar zo bijzonder aan vind, is dat ik altijd weer een uniek verhaal te horen krijg, dat ik in woorden mag vangen.

Mijn stijl is te omschrijven als puur, rakend, fijngevoelig, gelaagd en rauw.

Heb je interesse in een gedicht of tekst? Dan kan je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Verkooppunten van Wezens en Alle Dieptes:

Blur Amersfoort 
Boekhandel 't Spui
House of Elder 
Hutspot
La Rêverie 

Make Room 
Utrechtse Boekenbar

Boeken

Wezens

In 2014 ontstond het verlangen om mijn gedichten de wereld in te brengen. Ik werd dat jaar 21 en dat vond ik een mooie 'volwassen' leeftijd om een boek uit te geven. Mijn biografische gedichten had ik verzameld vanaf mijn 14e en ik begon te filteren welke gedichten het belangrijkst voor mij waren en welke ik met de wereld zou willen delen. Het resultaat was een kleine bundel van 50 gedichten: Wezens
Deze dichtbundel kwam in 2014 voor het eerst uit als klein pocket boekje. In 2016 gaf ik Wezens officieel uit, in eigen beheer. Het werd een mooie bundeling, gedrukt op bijzonder papier en met foto's van Hanke Arkenbout.

Alle Dieptes

In november 2018 kwam Alle Dieptes uit. Een kunstboek vol gedichten, teksten, schilderingen en opnieuw foto's van Hanke. Aan dit boek werkte naast Hanke ook meer jonge makers mee. Aline Bouma maakte een film voor bij het boek en Mevrouw Knot ontwierp een logo dat op de rug van het boek is gekomen. Alle Dieptes werd gefinancierd via een crowdfunding, waardoor ik meer bereik kreeg met mijn gedichten.

Alle Dieptes
88
Wezens
47


Meer lezen?