Mijn verhaal

Ik ben Lot

De wereld inspireert me. Want mooie mensen, ontmoetingen en natuur zijn een grote bron van inspiratie voor mijn schrijven. Daarnaast uit ik minder fijne dingen ook graag in woorden.
Ik ben gevoelig voor geuren, geluiden en de stemming van mensen. Het liefste vang ik die waarnemingen in gelaagde gedichten.

Ik schrijf om te voelen en verwerken, om alles uit me te krijgen. Ik deel het omdat de woorden anders terug ketsen en weer bij me binnen komen. Wanneer ik mijn gedichten en teksten met de wereld deel, voelt het alsof een stukje van mijn ziel ook in iemand anders leeft. Daarom raak ik andere mensen en daarom raken zij mij. Om deze reden zie ik schrijven als een kunstvorm.
Ik geloof dat wij door kunst verbonden kunnen raken. Door elkaar te inspireren, kunnen wij van elkaar en onszelf leren en uiteindelijk dichterbij onszelf komen. Ik vind dat poëzie een opening is naar het hart van mensen. 

Het delen van woorden en gedachten is waardevol en ik ben van mening dat ieder mens het verdient om eerlijk en open te kunnen zijn.

Mijn missie is dus ook om altijd open te blijven. Over alles. Ik wil mensen hierin helpen en begeleiden. Ik schrijf dan ook persoonlijke gedichten voor anderen en geef therapie. Ook heb ik drie boeken geschreven die de naakte waarheid vertellen: Wezens , Alle Dieptes en Enea.
Openheid, authenticiteit en puurheid zijn naar mijn mening de belangrijkste eigenschappen die een mens kan hebben.

De kern ontdekken van wie en wat je bent, in diepste wezen. Dat is wat ik doe.
Lot Bouwes

IK SCHRIJF

Sinds 2014 schrijf ik voor zowel bedrijven als particulieren. Ik heb gedichten op maat gemaakt voor bedankkaartjes, memoires, uitnodigingen, geboortekaartjes, websites, etc.
De opdracht die ik het meeste krijg, is het schrijven van een gedicht op maat , een persoonlijk gedicht als cadeau (voor jezelf).
Dat is bijzonder werk omdat ik altijd weer een uniek verhaal te horen krijg dat ik in woorden mag vangen.
Mijn stijl is te omschrijven als puur, rakend, fijngevoelig, gelaagd en rauw.
Heb je interesse in een gedicht of tekst? Dan kan je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

IK GEEF YOGA

In 2019 behaalde ik mijn diploma tot yogadocent. Sindsdien geef ik zowel groeps- als privélessen in Rotterdam en op locatie. Meer informatie over yogalessen en een voorproefje van mijn stijl is hier te vinden.

IK COACH 

In 2018 studeerde ik af als beeldend therapeut aan de Hoge school Leiden. Ik heb ervaring met meerdere doelgroepen.
Sinds 2019 bied ik intussen vanuit mijn praktijk aan huis coaching sessies waarbij ik schrijven, kunstzinnige therapie en yoga bundel tot een unieke vorm van werken aan een hulpvraag. Iedere cliënt is anders en mijn manier van coachen is afgestemd op het individu. Lees hier meer over coaching en therapie.

Het doel dat ik uitdraag in al mijn producten en werkzaamheden is het teruggeven van verwondering aan mensen. De kern ontdekken van wie en wat je bent, in diepste wezen. Dat is wat ik doe.

Boeken van Lot Bouwes
Meer lezen?