Over Lot

Ik ben Lot

Ik ben Lot, een 25 jarige schrijver uit Rotterdam.
Ik schrijf poëzie en proza. Voor mezelf maar ook voor anderen. De wereld inspireert me. Mooie mensen, ontmoetingen en natuur zijn een grote bron van inspiratie voor mijn schrijfsels. Maar ook minder fijne dingen uit ik graag in woorden.
Ik schrijf om te voelen en verwerken, om alles uit me te krijgen. Ik deel het omdat de woorden anders terugketsen en weer bij me binnen komen. Wanneer ik mijn gedichten en teksten met de wereld deel, voelt het alsof een stukje van mijn ziel ook in iemand anders leeft. Zo raak ik andere mensen en zo raken zij mij. Daarom zie ik schrijven als een kunstvorm. Ik geloof dat wij door kunst verbonden kunnen raken. Door elkaar te inspireren, kunnen wij van elkaar en onszelf leren en uiteindelijk dichterbij onszelf komen. Ik vind dat gedichten openingen naar het hart van mensen zijn.
Ik schrijf dus voor mezelf maar ik werk ook in opdracht. Zo maak ik gedichten op maat, schrijf ik voor bruiloften, uitvaarten of andere gebeurtenissen en verkoop ik mijn gedichten op prints en posters. Het delen van woorden en gedachten is waardevol en ik ben van mening dat ieder mens het verdient om eerlijk en open te kunnen zijn. Mijn missie is dus ook om altijd open te blijven. Over alles.
Mijn opvattingen hierover zijn te lezen in de boeken die ik heb uitgegeven. In 2016 kwam mijn eerste bundel Wezens uit en in 2018 mijn tweede boek Alle Dieptes. Vooral Alle Dieptes bevat mijn eerlijke woorden, rauw en puur. Ik omschrijf alles precies zoals ik het vind. Want zo vind ik de wereld het mooiste.


Boeken

Wezens

In 2014 ontstond het verlangen om mijn gedichten de wereld in te brengen. Ik werd dat jaar 21 en dat vond ik een mooie 'volwassen' leeftijd om een boek uit te geven. Mijn biografische gedichten had ik verzameld vanaf mijn 14e en ik begon te filteren welke gedichten het belangrijkst voor mij waren en welke ik met de wereld zou willen delen. Het resultaat was een kleine bundel van 50 gedichten: Wezens
Deze dichtbundel kwam in 2014 voor het eerst uit als klein pocket boekje. In 2016 gaf ik Wezens officieel uit, in eigen beheer. Het werd een mooie bundeling, gedrukt op bijzonder papier en met foto's van Hanke Arkenbout.

Alle Dieptes

In november 2018 kwam Alle Dieptes uit. Een kunstboek vol gedichten, teksten, schilderingen en opnieuw foto's van Hanke. Aan dit boek werkte naast Hanke ook meer jonge makers mee. Aline Bouma maakte een film voor bij het boek en Mevrouw Knot ontwierp een logo dat op de rug van het boek is gekomen. Alle Dieptes werd gefinancierd via een crowdfunding, waardoor ik meer bereik kreeg met mijn gedichten.

Alle Dieptes
88
Wezens
47

Naast schrijven werk ik met kristallen, meditatie en yoga.
Ook ben ik kunstzinnig therapeut.
Al die dingen samen vormen een mooie combinatie waarbij zelfliefde centraal staat.
Mijn missie is om mensen (weer) te verbinden met hun kern. Om vanuit gevoel te handelen en niet perse vanuit gedachtes en planning. Zo probeer ik zelf ook mijn leven vorm te geven.
Door telkens weer terug te gaan naar wat het gevoel zegt, kom je vanzelf op het juiste pad. 

Sinds mei 2019 verkoop ik Lichtdragers, een collectie van essentiële kristallen die ieder een eigen werking met zich mee brengen.
Kristallen kunnen je helpen om meer in je kracht te staan.
De kunstzinnige therapie is een ander verhaal. Als therapeut kan ik je eigenlijk nauwelijks een losse sessie aanbieden, vaak heeft het proces een stuk of zeven sessies nodig. Maar ik haal wel veel uit mijn achtergrond als therapeut tijdens het schrijven en de yogalessen.
Een gedicht op maat kan dus ook therapeutisch worden ingezet. Of gecombineerd worden met een kristal dat bij jou past.

Heb je interesse in een yogales? Wil je meer weten over therapiesessies of ben je benieuwd naar kristallen?
Dan kan je contact met me opnemen.

Het klinkt allemaal misschien een beetje zweverig. En ik kan je ook verzekeren dat ik rokerslongen heb van de wierook, liever thee drink dan koffie en minstens dertig planten in huis heb. Maar ik kan ook heel normaal doen hoor.
Ik ken bijvoorbeeld heel veel stomme moppen en ik eet ook wel eens patat.
Af en toe post ik iets op mijn blog  over ervaringen in de metro, diepzinniger gedachten of een foto van een kat.Meer lezen?