Sprookjesprenten

Lang geleden schreef ik (voor mijn eerste boek Wezens) het gedicht:
‘Ik vertel mijn verhaal in een andere taal. Ik maak er een sprookje van zodat niemand het lezen kan.’

Een gedicht als een ode aan het verschuilen van de ware betekenis van iets in een kunstvorm.
Mijn gedichten zijn manieren om mijn grootste en diepste gevoelens een platform te geven zonder direct van de daken te schreeuwen wat er aan de hand is. Ik ben gek op die gelaagdheid, de mysterieuze onderliggende boodschap. Daarom ben ik altijd een beetje beledigd als mensen mijn werk ‘versjes’ noemen want er plakt meer zwartgalligheid aan vast dan je in eerste opzicht leest.


De originele sprookjes

Maar goed, sprookjes dus. Ze hebben me altijd gefascineerd en de Efteling is mijn lievelingsplek op aarde. Niet de disney sprookjes met de mooie prinsessen maar de originele sprookjes met bloed en botten. Met wijze lessen en sluwe addertjes (als je hier ook geïnteresseerd in bent raad ik je aan om ‘De ontembare vrouw’ te lezen).
In de werken die ik ga vanaf nu verkoop zitten die mysterieuze details ook verscholen. In woord en beeld. Ik vind het heel spannend om dit bij mijn bedrijf en webshop te betrekken omdat het qua uiterlijk zo anders is dan het verdere aanbod. Maar de boodschap en inhoud ervan ligt heel sterk in lijn met waar ik voor sta en wat mijn bedrijf uitademt.

Vertellen van verhalen

‘Vertellen van verhalen’ is de hoofd slogan van mijn bedrijf. Om  deze verhalen vervolgens in dichtvorm of iedere andere mysterieuze manier verpakken is mijn passie. Er gaat veel tijd en aandacht in zitten en ieder sprookje getekend met pastelkrijt en vervolgens digitaal minimaal bijgewerkt.
Achterop ieder kaartje komt een kort gedicht. Je kunt de kaartjes nu pre-orderen via de webshop: www.lotbo.nl
De verwachting is dat ze medio juni gedrukt en verzonden worden. Doormiddel van pre-orders wordt er gericht besteld bij mijn drukker. Dit zorgt ervoor dat er geen overschot komt aan drukwerk en is beter voor de wereld!
Bestel je prenten nu online.