Praktische informatie

Intake gesprek

Het intake gesprek duurt 30 tot 45 minuten en is gratis en vrijblijvend.
Tijdens dit gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt. Ik werk vanuit een holistische visie, wat inhoudt dat ik alle aspecten en mogelijkheden mee neem. Ik kijk naar psychische en lichamelijke klachten, werksituatie, gezinssituatie, verleden, etc.
Door vragen te stellen probeer ik je zo goed mogelijk te leren kennen in korte tijd. Het kan ook zijn dat ik je andere vormen van coaching of therapie aanraad.
Soms is enkel dit gesprek al voldoende om tot nieuwe inzichten te komen.
Na de intake kijken we of we bij elkaar passen en of we met een traject beginnen. Bij therapie voor kinderen is het belangrijk dat ouders aanwezig zijn tijdens dit gesprek.

Het traject

Er wordt uitgegaan van een traject dat bestaat uit ongeveer tien tot twaalf sessies.
Het kan echter zijn dat je bij minder sessies al baat hebt.
De eerste twee sessies zijn diagnostisch. Dit houdt in dat we gedetailleerd gaan kijken naar de problemen waar je tegenaan loopt. Na deze sessies stel ik een behandelplan op dat ik tijdens de derde sessie aan je voorleg. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw thema's.
We verbinden kunstzinnige therapie met schrijven, yoga en gespreksvoering.
Samen besluiten we wanneer het traject wordt afgerond. Je betaalt €60,00 per sessie. Geen onverwachte kosten van te voren of na afloop.

Afronding

Voor mij gaat het erom dat jij je gezien en gehoord voelt. Dat je (weer) in verbinding bent gebracht met jezelf.
Daarom sluiten we het traject af met een persoonlijk getuigschrift dat ik voor je heb bijgehouden en geschreven.
Je ontvangt je werk gebundeld en mogelijk een vervolgadvies. We sluiten het samen af door tijdens de laatste sessie te reflecteren op alles dat er is gebeurd, gemaakt en besproken.
Bij therapie voor kinderen is het belangrijk dat ouders aanwezig zijn bij de laatste sessie. Het is voor kinderen een cadeautje om al hun werk bij elkaar te (laten) zien.


Voor wie?

Een traject is geschikt voor veel doelgroepen. Ik werk veelal samen met kinderen , mensen die voor een belangrijke (carrière) beslissing staan, mensen met burn-out klachten, mensen die vastlopen, onzeker zijn, rouwen, depressief zijn, zich vermoeid voelen en/of last hebben van hun (hoog) gevoeligheid. Tijdens de sessies maken we mogelijk gebruik van schilder - en tekenmaterialen, klei en papier. De kosten hiervan zijn inbegrepen.
Er is ook een mogelijkheid om yogaoefeningen en/of ademhalingsoefeningen te doen. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Je kunt hier rekening mee houden wat betreft je kleding maar het belangrijkste is dat jij jezelf bent.

Tarieven

Een intakegesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en is gratis.
Een sessie duurt ongeveer 60 minuten en kost €60,00 per sessie.